دستگاه خشک کن

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دستگاه بسته بندی
  4. chevron_right
  5. دستگاه خشک کن

دستگاه خشک کن در انواع مختلف صنعتی و خانگی برای خشک کردن میوه، سبزی و غیره بکار می رود.

دستگاه خشک کن

دستگاه خشک کن جزو ماشین آلاتی است که برای خشک کردن و رطوبت گیری از انواع مواد غذایی، شیمیایی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. تنوع این دستگاه ها آن قدری بالا است که کلیه مشاغل کوچک خانگی و بزرگ صنعتی را تحت پوشش قرار می دهند.

در ادامه به معرفی بهترین انواع دستگاه های خشک کن می پردازیم منتها پیش از آن بد نیست بدانید صرف نظر از این که چه نوع خشک کنی را خریداری نموده اید؛ عملیات رطوبت گیری با دقت بسیار بالا و به صورت کاملاً اتوماتیک انجام خواهد شد.

دستگاه خشک کن
دستگاه خشک کن

انواع دستگاه خشک کن غذا و میوه

در کسب و کارهای مختلف تولیدی برای عرضه محصول نهایی به ماشین آلات خشک کن نیاز خواهید داشت. از این رو در کبیر صنعت پارسوماش بهترین و بروز ترین انواع این ماشین آلات را عرضه نموده ایم. انواع دستگاه های خشک کن میوه و غذا شامل موارد زیر است:

دستگاه خشک کن کابینی

دستگاه خشک کن کابینی که در دو نوع تک کابین و دو کابین یافت می شود؛ شیوه ای کاملاً اقتصادی، ساده و البته در دسترس برای خشک کردن مواد غذایی مختلف به حساب می آید. از این دستگاه ها اغلب توسط کشاورزان یا کسب و کارهای خانگی استفاده می شود؛ زیرا مکانیزم و ساختار ساده ای داشته و همچنین کاربری آسانی دارند.

با این حساب طبیعی است که بیشتر برای خشک کردن سبزیجات و میوه ها به صورت خانگی مورد استفاده قرار بگیرند. در دستگاه خشک کن کابینی ابتدا هوا توسط مشعل یا المنت گرم می شود سپس به دو شیوه مستقیم یا غیرمستقیم درون کابینی جریان می یابد. به این ترتیب آب محبوس در منافذ به بخار تبدیل می شود.

موارد استفاده از این دستگاه ها بسیار وسیع بوده و قابلیت خشک کردن 10 کیلوگرم تا چندین تن از ماده اولیه را دارند. با این تفاسیر ماشین آلات خشک کن کابینی نه تنها جوابگوی مصارف خانگی هستند بلکه انتخاب خوبی برای تولیدات صنعتی نیز به حساب می آیند.

مدت زمان خشک شدن مواد اولیه در دستگاه های کابینی بسیار کمتر از روش های سنتی است. فرآیند خشک کردن در این دستگاه ها وابستگی کاملی به رطوبت مواد دارد. به طوری که این زمان بسته به مواد مختلف می تواند از چند ساعت تا 20 ساعت متغیر باشد.

ناگفته نماند میزان کیفیت محصول نهایی در این دستگاه های خشک کن به دو فاکتور ماده اولیه و روش گرمادهی (مستقیم یا غیر مستقیم) وابسته است؛ یعنی اگر محصول مورد نظر به اندازه کافی مرغوب باشد و گرمادهی آن نیز به صورت اصولی و غیر مستقیم انجام شود؛ محصولات خشک شده از کیفیت نسبتاً بالاتری برخوردار خواهند بود.

لازم به تذکر است در دستگاه های خشک کن تک کابین و دو کابین برای تامین انرژی جهت گرم کردن هوا از برق، گاز یا گازوئیل استفاده می شود. البته انتخاب منبع انرژی مورد نیاز این دستگاه ها با توجه به اقلیم، شرایط جغرافیایی و مهم تر از همه شرایط اقتصادی انجام می گردد.

 

دستگاه خشک کن تونلی

این ماشین آلات جزو دستگاه های کاملاً تجاری هستند که برای خشک کردن مواد غذایی در کارخانجات، صنایع شیمیایی، صنایع پزشکی، صنایع معدنی و غیره بکار می روند. نکته قابل توجه در مورد این خشک کن ها متنوع بودن ظرفیت تولید آن ها است. به طوری که انواع دستگاه های خشک کن تونلی از قابلیت حجم تولید 1 تن تا چند 10 تن برخوردار هستند.

نحوه عملکرد و مکانیزم خشک کن های تونلی اینگونه است که ابتدا ماده اولیه از یک سمت روی تراک های چند طبقه قرار گرفته و به تونل هوای گرم وارد شده و سپس از سمت دیگر آن خارج می گردد.

در بعضی از مدل های دستگاه خشک کن تونلی طول این تونل ها می تواند به 25 متر نیز برسد. به طور کلی مدت زمان لازم برای خشک کردن مواد توسط این دستگاه ها در حدود 5 الی 15 ساعت است که بستگی کاملی به نوع ماده اولیه دارد.

تونل های تعبیه شده در این دستگاه های خشک کن مجهز به چندین ایستگاه گرمادهی هستند که وظیفه گرمادهی یکنواخت به محصول را بر عهده دارند. در این ایستگاه ها از برق، گازوئیل یا گاز به عنوان منبع تامین انرژی استفاده می شود.

ناگفته نماند در دستگاه های خشک کن تونلی روشی نوین برای تبخیر آب وجود دارد که استفاده از امواج ماکرویو است.  به این ترتیب انرژی مورد نیاز دستگاه با سرعت بسیار بیشتری تامین می شود. فرآیند تبخیر در این روش بر اساس افزایش انرژی جنبشی مولکول های آب انجام گرفته و در نتیجه دیگر لزومی ندارد از منابع ایجاد گرما مانند مشعل، هیتر و غیره استفاده شود.

روی هم رفته مزیت اصلی این خشک کن ها در موارد مهم زیر خلاصه می شود:

  • تولید پیوسته و مداوم
  • کنترل دقیق نمودار دما- زمان
  • کنترل دقیق نمودار دما- رطوبت

 

 

 

دستگاه خشک کن کانتینیوس

این خشک کن ها به لحاظ ظاهر شباهت زیادی به دستگاه های خشک کن تونلی دارند. با این حال مکانیز عملکرد آنها کمی با یکدیگر متفاوت است. این تفاوت به نحوه حرکت ماده اولیه مربوط می شود؛ یعنی در ماشین آلات خشک کن کانتینیوس ماده اولیه به صورت مدام و پیوسته از قسمت بالایی محفظه هوای گرم به سمت پایین حرکت می کند.

این عملیات آنقدری ادامه پیدا می یابد که ماده مورد نظر خشک شده و به طور اتوماتیک از سیکل خارج شود. کاربرد اصلی خشک کن های کانتینیوس در خشک کردن محصولاتی همچون چای است.

دستگاه خشک کن انجمادی

فرآیند خشک کردن محصولات در دستگاه های انجمادی با کاهش دمای ماده اولیه انجام می گیرد. به این ترتیب بخش اعظم رطوبت موجود در محصول به یخ تبدیل شده و در ادامه با کاهش فشار محیط دچار تصعید می شود.

در طول عملیات خشک کردن به شیوه انجمادی، انتقال حرارت و جرم به صورت کاملاً ایده آلی انجام می گیرد. ناگفته نماند نحوه انتقال حرارت بر اساس نوع سیستم خشک کن می تواند از طریق لایه خشک محصول یا لایه منجمد آن صورت بگیرد.

منتها اگر حرارت از طریق لایه منجمد انتقال یابد بسیار سریع تر بوده و در نتیجه سرعت خشک شدن با محدودیتی مواجه نخواهد شد. در حالی که سرعت انتقال حرارت از طریق لایه خشک محصول کند بوده و علت آن به پایین بودن ضریب هدایت حرارتی ساختمان های کاملاً متخلخل در شرایط خلا مربوط می شود.

از انتقال حرارت که بگذریم انتقال جرم در دستگاه های خشک کن کانتینیوس تنها یک شیوه داشته و از طریق لایه خشک محصول انجام می گیرد.  با توجه به کند بودن سرعت نفوذ مولکولی در خلا طبیعی است که سرعت نفوذ بخار آب عاملی برای محدود کردن سرعت خشک کردن به حساب بیاید.

به طور کلی خشک کردن انجمادی یکی از پرکاربرد ترین روش های رطوبت گیری است که به کمک آن می توان اقدام به خشک کردن اغلب مواد غذایی نمود؛ به خصوص آنهایی که با کیفیت بودنشان برای مصرف کننده اهمیت زیادی دارد.

مهم ترین مزیت خشک کردن به روش انجمادی این است که محصول نهایی کیفیت بسیار بالایی خواهد داشت. علت آن نیز به پایین بودن دما در حین تصعید و همچنین محفوظ ماندن ساختمان محصول مربوط می شود.

از اینها گذشته انرژی مورد نیاز برای انجامد و ایجاد خلا کاملاً متعادل بوده و در نتیجه استفاده از این دستگاه های خشک کن توجیه اقتصادی مناسبی دارد.

دستگاه خشک کن خلا

با توجه به این که عملیات خشک کردن در این دستگاه ها بر اساس مکانیزمی پیچیده انجام می شود؛ در نتیجه از آنها بیشتر برای خشک کردن مواد حساس به گرما استفاده می کنند. نحوه عملکرد دستگاه خشک کن خلا به این صورت است که در ابتدا محصول مورد نظر درون محفظه و در شرایط خلا قرار می گیرد.

سپس دمای محفظه با ورود هوای گرم کم فشار و پر فشار افزایش می یابد. ناگفته نماند زمان خشک شدن محصول و دمای آن در این دستگاه ها پایین تر از سایر ماشین آلات خشک کن است. همین موضوع موجب بالاتر بودن سطح کیفی محصولات خشک شده توسط این دستگاه ها خواهد شد.

ناگفته نماند دستگاه های خشک کن خلا نه تنها برای خشک کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند؛ بلکه قابلیت خشک کردن کلیه مواد حساس به گرما را دارند.

دستگاه خشک کن بستر سیال

در این نوع از دستگاه ها عملیات خشک کردن با مکانیزم بسیار جدیدی انجام می شود؛ به این صورت که ذرات ماده اولیه در جریات هوای گرم معلق شده و این کار تا جایی ادامه می یابد که به طور کامل خشک شوند.

آن چه در این نوع ماشین آلات خشک کن اتفاق می افتد این است که ذرات ماده سیال شده و به طور کامل در جریان هوای گرم معلق و جا بجا می شوند. همین موضوع موجب خشک شدن کلیه سطوح ذرات به طور یکسان می گردد.

اندازه ذرات ماده اولیه جزو اصلی ترین عواملی است که فرآیند خشک شدن در این دستگاه ها را با محدودیت مواجه می کند. بگذارید این طور بگوییم ذره های ماده از نظر اندازه باید کوچک ترین حد ممکن باشند؛ زیرا به این ترتیب برای معلق سازی آن ها مقدار هوای کم تری مورد نیاز است.

 

آشنایی با دستگاه خشک کن پاششی

دستگاه خشک کن پاششی در حقیقت یکی از انواع خشک کن های بستر سیال است. در این دستگاه ها، ماده مایع درون محفظه هوای گرم خشک کن پاشیده شده و سپس در مجاورت با هوای گرم آب یا هر مایع دیگری دچار تبخیر می شود. در نهایت جرم جامد به همراه هوا از محفظه خارج خواهد شد.

توجه داشته باشید پس از این که ذرات ماده خشک شده همراه با هوا به خارج از محفظه راه یافتند، فیلتر دستگاه وارد عمل شده و این ذرات را از هوا جدا نموده و بسته بندی می کند. این شیوه خشک کردن اغلب برای خشک کردن مواد غذایی مایع مانند شیر مورد استفاده قرار می گیرد.

دستگاه خشک کن پاششی جزو ماشین آلاتی کاملاً اقتصادی و تجاری است که در کارخانجات برای تولید در حجم بسیار بالا بکار گرفته می شود.

خرید آنلاین بهترین دستگاه خشک کن پفکی

این دستگاه ها که با شرایط ویژه در کبیر صنعت پارسوماش به فروش می رسند عملیات خشک کردن را با روش های نسبتاً جدیدی انجام می دهند. به طور کلی از این روش برای خشک کردن محصولاتی استفاده می شود که به تخلخل زیاد و سرعت جذب مجدد بالای آب نیاز دارند.

اگرچه نتیجه استفاده از این ماشین آلات دسترسی به محصولاتی با کیفیت بسیار بالا است؛ اما پیش از خرید آنلاین بهترین دستگاه خشک کن پفکی باید این نکته را در نظر داشته باشید که این ماشین آلات قادر به پوشش دهی حجم تولید کمی هستند.

در خصوص نحوه کارکرد این خشک کن باید بگوییم در وهله اول تکه های کوچکی از ماده اولیه برای مدتی کوتاه در معرض دما و فشار بالا قرار می گیرند. این قطعات سپس به فشار اتمسفر بازگردانده خواهند شد.

با توجه به این که خشک کن های پفکی مکانیزم پیچیده ای داشته و در آنها از فناوری های نوین استفاده می شود؛ طبیعی است که جزو روش های غیر اقتصای و آزمایشگاهی به حساب بیایند. با این تفاسیر خشک کن های پفکی اغلب برای استفاده در آزمایشگاه و پژوهشگاه آن هم به جهت توسعه تکنولوژی یا مطالعه روی موادی خاص پیشنهاد می شوند.

دستگاه خشک کن بستر عمیق

این دستگاه های خشک کن از نظر ظاهری استوانه ای یا مکعبی شکل بوده و در بخش پایینی خود مجهز به صفحه یا بسته ای مشبک هستند. این صفحه شبکه ای در واقع محلی برای قرار گیری مواد غذایی است.

پس از گذاشتن ماده مورد نظر روی این صفحه، جریان هوای داغ به طرف بالا از میان مواد اولیه گذر می کند.  دستگاه های خشک کن بستر عمیق نه تنها ظرفیت بالایی دارند بلکه سرمایه اولیه برای خرید آنها و همین طور هزینه های لازم برای عملیات خشک کردن توسط این دستگاه ها پایین است.

این ماشین آلات اصولاً برای خشک کردن موادی مورد استفاده قرار می گیرند که سابقاً توسط سیستم های دیگری تا رطوبت 3 الی 6 درصد خشک شده اند. همان طور که از نام خشک کن های بستر عمیق مشخص است بستر حاوی مواد غذایی در آنها عمق بسیار زیادی دارد؛ به این ترتیب هوای داغ از میان مواد با میزان رطوبت متفاوت عبور کرده و در نتیجه آن عملیات خشک کردن در کل سیستم به صورت کاملاً متعادل انجام خواهد گرفت.

قیمت دستگاه های خشک کن

پس از انتخاب نوع دستگاه خشک کن مورد نظرتان برای استعلام قیمت آن تنها کافی است روی نام دستگاه کلیک کنید. به این ترتیب علاوه بر قیمت قادر به مشاهده کلیه اطلاعات و مشخصات فنی دستگاه مربوطه خواهید شد.

از این ها گذشته با تنظیم فیلترهای جستجوی موجود در وب سایت شرکت کبیر  صنعت پارسوماش از موارد زیر مطلع می شوید:

  • قیمت دستگاه خشک کن میوه
  • قیمت دستگاه خشک کن میوه خانگی
  • قیمت دستگاه خشک کن میوه صنعتی
  • قیمت دستگاه خشک کن میوه صنعتی دست دوم
  • قیمت دستگاه خشک کن تونلی
  • قیمت دستگاه خشک کن کابینتی
  • قیمت دستگاه خشک کن پاششی

در نهایت می توانید بهترین دستگاه خشک کن را متناسب با نیاز و بودجه مالی خود خریداری نمایید. البته این امکان نیز وجود دارد که ابتدا با کارشناسان فروش ما تماس گرفته و پس از مشورت با آنها اقدام به خرید اینترنتی انواع دستگاه های خشک کن کنید.

 

از دیگر دستگاه های بسته بندی ما دیدن فرمائید.

بالابر زد، کاسه ای، نواری
دستگاه بسته بندی حبوبات
5 6 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با ما تماس بگیرید.